Wil je graag afvallen? Dan vind je op het internet volop tips. Helaas zijn niet alle tips waardevol. Daarom lees je in dit artikel een aantal tips die je echt helpen om af te vallen.

Houd je voeding bij

Door je voeding bij te houden krijg je goed inzicht in wat je precies op een dag eet. Je kunt dit op papier bijhouden of in een speciale app. Een voordeel van dat als je het in een app bijhoudt is dat je meteen leert wat de voedingswaarden zijn van de voeding. Misschien leer je dat een bepaald voedingsmiddel veel meer calorieën bevat dan je dacht. Door deze inzichten kun je in de toekomst betere voedingskeuzes maken. Zorg dat je alles wat je eet noteert. Vergeet niet die kleine hapjes eten tijdens het koken, die kleine traktatie van je collega en dat handje snoep dat je eet tijdens het telefoneren. Onbewust eten we vaak meer en vaker dan we doorhebben. Door het bij te houden krijg je een realistischer beeld van je voedingspatroon. De apps geven ook advies over hoeveel calorieën je ongeveer nodig hebt per dag en hoeveel voedingsstoffen je binnenkrijgt. Let op: dit is een schatting. Je hoeft dus niet precies het aantal calorieën te eten wat volgens de app je energiebehoefte is. Bovendien is het niet erg om de ene dag iets minder te eten dan de andere dag. Dit moet echter niet extreem afwijken. Van de voedingsstoffen hoef je niet elke dag de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) te halen. Als je ongeveer wekelijks dit gemiddeld haalt is dit gezond.

Maak gebruik van handige gadgets

Er zijn veel handige gadgets, die het je makkelijker maken om af te vallen. Een van de gadgets is een smartwatch. Hiervan zijn verschillende varianten en merken te koop. Overweeg je een smartwatch aan te schaffen, maar wil je je smartwatch kunnen matchen met je outfit? Dan kan je meerdere Samsung Galaxy Watch bandjes of Apple Watch accessoires in verschillende kleuren en stijlen aanschaffen.

Functionaliteiten van de smartwatch

Met elke smartwatch kun je bijhouden hoeveel je beweegt. Andere functionaliteiten zijn onder andere bijhouden hoeveel calorieën je verbrandt, het bijhouden van je hartslag en stressniveau en je herinneren om te bewegen. Bij de meeste smartwatches kun je meldingen van je telefoon zien. In de bijbehorende app kun je alles zien wat je smartwatch bijhoudt. In sommige apps kun je handmatig je voeding en drinken bijhouden. Bij andere apps kun je een speciale app voor het bijhouden van voeding en eten synchroniseren. Zo krijg je makkelijk inzicht in of je inname en verbranding van calorieën in balans is.

Zorg daarnaast dat je een duidelijk doel hebt. Als je op een gezonde manier wilt afvallen is het een goed streven om tussen de 500 tot 600 calorieën minder te eten dan je normaal eet.